Projecten

Volledige ombouw Fiat ducato 2020

Ontmoet Heron, het huis op wielen van Jean en Lies, de bezielers van 'The Cabin couple'. Heron is een warm nest, een bus met een thuisgevoel. Maar vergis je niet, achter de schermen van deze rustiek ogende buscamper gaat heel wat hightech techniek schuil. De bus is uitgerust met een Truma Combi, dus heeft centrale verwarming en warm water. Ook is er een uitgebreide elektrische installatie aanwezig met 240Ah AGM accu en een zonnepaneel van 270wp. De omvormer van 800 watt zorgt voor 220V zodat je, net als thuis, je camera, mixer of laptop kan gebruiken en laden. Een grote en volledig uitgeruste keuken, buitendouche en composttoilet maken het plaatje compleet!

IMG_1608
IMG_0831
59250060343__6A2EEFB3-C881-420C-8E5D-2BAE3348151B
IMG_1028
IMG_1553
IMG_1595
IMG_1603
IMG_1607
IMG_1610
IMG_1674

Volledige ombouw caravan

Deze prachtige kleine caravan van het poolse merk Predom was nog in uitmuntende staat toen hij zijn weg vond naar Hobus. De buitenkant alleszins. De binnenkant was oud, gedateerd en kon aandacht gebruiken, veel aandacht! Uiteindelijk werd er samen met de klant beslist dat we voor en volledig nieuwe inrichting zouden gaan. De caravan zal, als speelhuisje voor de kindjes, een prominente plaats in de tuin krijgen en moet tegelijkertijd ook uitgerust zijn om op elk moment mee op sleeptouw genomen te worden. Een weekendje weg, een surftrip, zomervakantie... De caravan werd volledig leeggemaakt en van nul weer opgebouwd. Een grote zitplaats die omgebouwd kan worden tot een gigantisch bed, een klein keukenblokje met een koelkastje en opbergbaar gasvuur en een elektrische verwarming voor de koude nachten. Enkele mooie stijlelementen zoals de ronde raampjes met handgemaakte patrijspoortjes en een prachtige tafel die zowel binnen als buiten dienst kan doen, maken deze ombouw compleet! (De kussens en gordijnen werden in dit project door de klant zelf gemaakt en zijn niet aanwezig op de foto's)

Camperbox Volkswagen T5

Deze verwijderbare camperbox werd op maat gebouwd om een Volkswagen T5 in een wip om te bouwen tot camper. Het busje is  een verlengde versie met vijf zitplaatsen. Bij aankomst hoef je enkel nog de achterbank neer te leggen, het bed uit te klappen en klaar! De camperbox is een lichtgewicht dankzij de opbouw uit populieren multiplex. In de camperbox zitten twee grote schuiven, eentje met een compressorkoelbox en eentje met een keuken. Dankzij de ingebouwde watertank van 40L en een buitendouche is jezelf opfrissen na een dagje strand eenvoudiger dan ooit. 

E91E457E-AD5A-44D5-A579-0B77123498C7
DSC_4732
DSC_4737
0FC26340-A2CD-4246-AA76-8731C6B4187C
DSC_4734
IMG_0431

Camperbox Volkswagen Caddy

Deze verwijderbare camperbox werd op maat gemaakt om een Volkswagen Caddy in een mum van tijd om te bouwen tot microcamper. De caddy kreeg een slijtvaste, rubberen antislipvloer als basis. De camperbox heeft een ingebouwde Dometic koelschuif van 2OL en een kleine kookschuif met een gasvuur van Campingaz. Door het slimme uitschuifbare bedsysteem is het bed zo opgesteld. De koelkast is aangesloten op de startaccu die uiteraard beveiligd is zodat je zeker niet met een lege accu komt te staan! Ook de luifel aan de achterzijde werd op maat gemaakt.

49398048_Unknown
49398000_Unknown
IMG_3216
IMG_0075
IMG_0077
IMG_1630
IMG_1638
IMG_1697
IMG_1760
IMG_1800
IMG_1806

Van werfkeet naar toiletwagen

Veel was er niet meer van over, van deze werfkeet. Tijd voor Hobus om de mouwen op te stropen! In samenspraak met de klant wordt deze keet volledig gerenoveerd en omgebouwd tot toiletwagen. Hij zal vast op een terrein komen te staan dat gehuurd kan worden voor kleine evenementen, inclusief toiletwagen! Zowat het enige dat overbleef van de originele constructie is het prachtige, oude plafond. Verder werd de keet volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Er werd gekozen voor een speelse, rustieke stijl. Fijnbezaagde thermowood gevelbekleding, een op maat gemaakte deur en een paar leuke details zorgen er voor dat dit de eyecatcher van het terrein zal worden. Het interieur wordt voorzien van twee toiletruimtes, een op maat gemaakt badkamermeubel met twee gootstenen en een grote koelkast. Aan de buitenzijde komt een vast bankje gemaakt van live-edge eik en een grote statafel om tijdens die heerlijke zomerdagen met je pintje de zonsondergang tegemoet te babbelen. 

Elektrische installatie

Deze elektrische installatie werd ingebouwd in een zelfbouwproject van een klant. Ze nemen de volledige bouw voor eigen rekening, behalve de elektriciteit, die lieten ze over aan de ervaren handen van Hobus. En met reden, een elektrische installatie in een voertuig is niet eenvoudig! De installatie is gebaseerd op een 135Ah sterke AGM accu, perfect geschikt voor diepontlading. De accu wordt via twee wegen geladen. Tijdens het rijden én door de zon, er ligt namelijk een zonnepaneel van maar liefst 270wp op het dak van de bus! Verder is deze installatie beschermd zodat je de accu niet helemaal 'leeg' kan trekken. Nog lang voor de accu schade op loopt schakelt het systeem alle verbruikers uit net zolang tot de accu weer op peil is. Het handige accumonitorsysteem zorgt er voor dat je steeds op de hoogte bent van de conditie van de accu en van hoeveel opbrengst je hebt via je zonnepaneel. Zo kom je dus niet voor verrassingen te staan! De omvormer zorgt op zijn beurt voor 220v zodat je bv. je laptop en camera gewoon kan opladen zoals thuis!

IMG_1365

Project Atlantean

Project atlantean is uniek in zijn soort! Deze bus is ondertussen toe aan zijn vierde leven. Ooit reed deze Leyland Atlantean rond in Londen. Jep, dit was een originele rode Londense dubbeldekker. Zijn tweede leven was als publiciteitsvoertuig voor Ben & Jerry's. Daarna kwam deze stoere bus aan in Nederland en werd ze ingezet als promovoertuig voor Heineken. En nu? Nu is Hobus druk in de weer om er een dubbeldekkercamper/coworking space voor acht personen van te maken. Op de benedenverdieping komt het slaapvertrek van de kapitein, Xavier Vermeiren van Ride Offsite. Verder komen er een grote keuken, douche, composttoilet en 7 gehomologeerde zitplaatsen. Op de bovenverdieping, onder een dak dat met een druk op de knop naar boven kan, worden de slaapvertrekken voor de gasten en de bureauruimtes ondergebracht. Wanneer dit project klaar is, zal je er een bedje kunnen huren en de nacht doorbrengen aan de zee in Portugal of

in de bergen in Noorwegen. Overdag surfen of snowboarden en 's avonds je job uitoefenen vanuit een coworking space op wielen. Van een zot project gesproken!

Project Atlantean staat nog in de steigers! Wil je graag volgen? 

O495 70 72 08

Atealaan 4 - 2200 Herentals - België

BE0701.814.004